Jeg møder familien på deres ståsted i gennem nysgerrighed og nærvær for at sikre, at jeg forstår deres situation. Den situation der skal anerkendes og som er der rådgivningen eller familiebehandlingen har sit afsæt. Min erfaring er, at det sikrer en højere grad af motivation og tillid fra familiens side til at tage imod den støtte og vejledning som jeg tilbyder.
Familier har almindeligvis udfordringer af forskellig karakter, hvilke jeg i familiebehandlingen arbejder udfra. Lige så vigtigt er det at kaste lys på, de ressourcer der er i familien som der kan bygges videre på.
Jeg understøtter familien i udvikling af nye strategier, med henblik på at barnet og familien udvikler sig i en positiv retning. Der arbejdes med at opbygge mere tillid i familien, og sammen med familien skabe et trygt rum, hvor de kan arbejde med sig selv, og udvikle sig.
I familiebehandlingen arbejdes der med at fremme tilknytningsprocesser mellem børn og forældre for derigennem at styrkes børnenes sociale og følelsesmæssige kompetencer.
Familiebehandling kan for eksempel være:
Jeg tager naturligvis udgangspunkt i de handleplansmål der er udarbejdet af forvaltningen og inddrager familien i selv at finde løsninger på deres udfordringer, så vi sammen kan opnå målene og få hele familien i bedre trivsel.
Jeg tilbyder efter serviceloven § 75 støtte til forældre med børn anbragt uden for hjemmet.
Det er både hårdt og krævende som forældre at stå i en anbringelsessituation. Mit fokus vil derfor ofte være at støtte forældrene, både i det følelsesmæssige svære, ligesom i den vigtige bevarende kontakt til barnet og i forbindelse med møder, hvis det er meningsfuldt og ønsket af forældrene.
Mange forældre finder det svært, at gå til møder med deres barns sagsbehandler og eller på anbringelsesstedet, hvorfor jeg gerne ledsager.
Det ses desværre ofte, at kontakten mellem det anbragte barn og forældrene bliver af svingende karakter af forskellige årsager. Sådanne forhold efterlader som oftest forældrene med følelser af frustration, sorg og magteløs. Mange erfarer at netop en støtteperson kan give dem den nødvendige støtte og opbakning til at mestre den store udfordring det er at have et barn anbragt.
Som socialpædagog har jeg en mangeårig fortid på opholdssteder, hvorfor jeg også kender til det at være den der vagertager anbragte børns behov.
Jeg har været støtteperson igennem tretten år, hvorfor jeg har en stor erfaring i at støtte med de opgaver der er i forbindelse med anbringelsen og derigennem har jeg oparbejdet et stor viden, hvorfor jeg kan rådgive om lovgivningen på området.
Alle forældre til anbragte børn har retten til en støtteperson. Der indgås en kontrakt med bopælskommune, som også er den der varetager ydelsen dertil.
Som støtteperson indgår jeg tavshedspligt med dig og informerer ikke forvaltningen om hvad vi taler om.
Jeg følges gerne sammen med dig, så længe det opleves givende og meningfuldt.
Når et barn ikke kan bo hjemme af den ene eller anden årsag vil situationen omkring samvær altid være sårbar.
Jeg tilbyder bistand til overvåget og støttet samvær, hvor der vil være en anerkendende og støttende tilgang til forældrene og barnet vil aldrig være i tvivl om at det er i trygge hænder, uanset om samvær har karakter af kontaktbevarende eller relationsbevarende samvær.
Samvær kan være støtte og hjælp til både barnet og forældrene. Det kan også være, at bidrage til at skabe en stemning, hvor en stjernestunde bliver mulig, og hvor vor samværsforældre og barnet/den unge støttes i at udvikle sig i relation til de mål med samværsopgaven, der er beskrevet i handleplanen.
Mit mål er at skabe en rar og tryg atmosfære både for voksne og børn. Samvær kan både foregå i samværslokale, men også i hjemmet hos forældrene eller hos plejefamilien.
I forlængelse med støttet samvær kan der udarbejdes samværsrapport, hvis forældrene giver samtykke dertil og forvaltningen anmoder om dette.
Ved udarbejdelse af samværsbeskrivelser tilbydes forældrene altid gennemgang af beskrivelserne før fremsendelse til forvaltningen.
Hvorfor terapi?
Den måde vi vokser op på og de oplevelser vi har med os, sætter sig som en slags vandmærke og præger den måde vi er i livet på. På godt og ondt.
Alle mennesker vil på tidspunkter i livet befinde sig i situationer, hvor det kan være nødvendigt eller behjælpeligt at søge hjælp hos en psykoterapeut.
Psykoterapi er dog ikke en "lykkepille" eller sikkerhed for evig lykke. Men er der ikke balance mellem det liv du ønsker at leve og det liv du lever? Eller finder du det måske vanskeligt at håndtere ubehagelige følelser og tanker eller lader dig styre af at undgå disse?
Ved at engagere dig i det der er svært og give plads til de smertefulde følelser der er uundgåelige i livet, kan terapi skabe grundlag for forandring og hjælpe dig tættere på det liv du ønsker at leve, hvor du kan få et mere realistisk, varmt og kærligt forhold til dig selv.
Temaer kan for eksempel være:
Angst symptomer
At være optaget af hvad andre tænker om dig
At være pårørende til en med særlige behov
Ensomhed
Misbrug af alkohol eller mad
Nedtrykthed
Stress symptomer
Uhensigtsmæssig adfærd
Psykoterapi er samarbejde mellem klient og terapeut og handler om at klienten bliver klogere på sig selv.
Jeg tilstræber en ligeværdighed i relation og tilbyder at holde et nænsomt rum hvor jeg møder dig åbent, nærværende og nysgerrigt og hvor der er plads til at du er hele dig uden forbehold.
Sammen vil vi tage udgangspunkt i din situation og give dig en mulighed for at blive bedre til at forstå dig selv, dine grundlæggende mønstre og hvorfor dine relationer, eller hvad du ellers måtte finde relevant.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes